Tilsynet ble gjennomført i perioden 4. til 7. februar 2019, og var rettet mot Seadrills styring av beredskap, logistikk, vedlikehold og arbeidsmiljø på West Hercules.

Bakgrunn

West Hercules er en halvt nedsenkbar boreinnretning, som er eid av Seadrill og operert av North Atlantic Norway. Innretningen fikk samsvarsuttalelse (SUT) fra Ptil i desember 2012.

Innretningen har operert på britisk sektor og lå i kaldt opplag fram til oktober 2018. Innretningen er nå leid inn av Equinor. Da vi gjennomførte vårt tilsyn var West Hercules i gang med boring av brønn 7132/2-1 («Gjøkåsen»).

Mål

Målet med tilsynsaktiviteten var å verifisere at Seadrills styring av beredskap, logistikk, vedlikehold og arbeidsmiljø om bord på West Hercules er i tråd med regelverket.

Tilsynet var også en oppfølging av Ptils tilsyn i 2018 på West Phoenix, for å se hvordan Seadrill har fulgt opp systemavvik for sine andre innretninger på norsk sokkel.

Resultat

Tilsynet identifiserte omfattende brudd på regelverket.

Vi så også at Seadrill ikke har korrigert flere regelverksbrudd som vi tidligere har påpekt, i forbindelse med behandling av til SUT-søknader og tilsyn med andre Seadrill-innretninger.

Det ble totalt identifisert 12 avvik fra regelverket.

På bakgrunn av våre observasjoner i tilsynet, har vi gitt pålegg til Seadrill.

Hva skjer nå?

Vi har også bedt Seadrill redegjøre for oss hvordan de andre avvikene (som ikke er grunnlag for varselet om pålegg) vil bli håndtert. Vi har også bedt selskapet gi oss sin vurdering av de forbedringspunktene som er observert.

Fristen for dette er satt til 26. april 2019.