Tilsynet ble gjennomført 14. november 2019.

Bakgrunn

Oseberg H-innretningen er i henhold til regelverket definert som en enklere innretning, det vil si en innretning som er uten boligkvarter og normalt er ubemannet.

Når det er personell på Oseberg H, vil et fartøy med gangbro være kontinuerlig koblet til og fungere som boligkvarter og evakueringsmiddel.

Dette er den første innretningen på norsk sokkel som baserer seg på bemanning via fartøy med gangbro, også kalt "walk to work" (W2W).

Oseberg H representerer et nytt driftskonsept på norsk sokkel, og tilsynet ble planlagt for å verifisere at sikkerheten er ivaretatt for personellet som skal arbeide på innretningen.

Mål

Målet med tilsynet var å verifisere om forberedelsene til operasjon av Oseberg H med bruk av fartøy med gangbro er i henhold til kravene i regelverket, slik at sikkerheten er ivaretatt på en forsvarlig måte.

Resultat

I tilsynet ble det identifisert fire forbedringspunkt. Dette omfattet kompetansekrav til Offshore Operation Manager, aktivering av nødavstengning på Oseberg H, vurdering av brann på fartøy med gangbro og kompetansekrav gangbrooperatører

Hva skjer nå?

Vi har bedt Equinor gi oss sin vurdering av de forbedringspunktene som ble observert. Fristen for tilbakemelding er satt til 10. januar 2020.

Oseberg Vestflanken II

Osebergfeltet ligg i den nordlege delen av Nordsjøen. Havdjupna i området er 100 meter. Oseberg blei påvist i 1979, og plan for utbygging og drift (PUD) blei godkjent i 1984. Feltet er bygt ut i fleire fasar. Produksjonen starta i 1988.

PUD for Oseberg Vestflanken II blei godkjent i 2016. Utbygginga inkluderte ei ubemanna brønnhovudinnretning, Oseberg H, og nye brønnar frå den eksisterande G4-ramma på Vestflanken. 

Kjelde: norskpetroleum.no