Den nye, permanente utstillingen bærer navnet «Arven etter Kielland».
Utstillingen er basert på oppdatert kunnskap og legger stor vekt på hvordan Kielland-ulykken har påvirket sikkerhetsarbeidet i petroleumsvirksomheten.
Norsk oljemuseum holder for tiden stengt på grunn av korona-situasjonen, men fredag 27. mars kl. 15 kan du likevel få med deg smakebiter av utstillingen ved å følge Oljemuseets direktesending på museets Facebook-side.
Se Ptils film om Kielland-ulykken:
Les om hvordan Kielland-ulykken har påvirket sikkerheten:
-
- Viktige og varige endringer etter KiellandKatastrofen med Alexander L. Kielland 27. mars 1980 ble et vendepunkt for norsk sokkel. Ptil-direktør Anne Myhrvold mener ulykken har hatt avgjørende betydning for sikkerhetsarbeidet.
-
Arven etter KiellandUlykken på Alexander L. Kielland 27. mars 1980 fikk stor betydning for utviklingen av sikkerheten på norsk sokkel - med hensyn til regelverk, tilsynsordning og fordeling av myndighetsansvar.
-
Et vendepunkt for sikkerhetsarbeidetAlexander L. Kielland-ulykken i 1980 avdekket en rekke svakheter og forbedringspunkter ved regelverks- og tilsynsordning på sokkelen. I årene etter ulykken kom et helt nytt sikkerhetsregime på plass.
-
Åpner ny utstilling om Kielland-ulykkenI anledning 40-årsmarkeringen av ulykken med «Alexander L. Kielland» 27. mars 1980 åpner Norsk Oljemuseum en ny utstilling om Kielland-ulykken og sikkerhet i petroleumsvirksomheten. Utstillingen er utviklet i nært samarbeid med Ptil.
-
Aldri en ny storulykkeÅrene 2019 og 2020 er sentrale i norsk oljehistorie. For 50 år siden ble vi en oljenasjon, for 40 år siden ble næringen rammet av den største katastrofen. Ptil benytter milepælene til å utfordre bransjen. Aldri en ny storulykke er vårt Hovedtema for 2020.