Gå til hovedinnhold

Workshop 20. februar 2014: Sorte svaner

"Sorte svaner"-prosjektet, hvor Petroleumstilsynet er samarbeidspartner, inviterer til workshop i Stavanger 20. februar 2014. Her samles ledende eksperter på risikovurdering til banebrytende diskusjoner om sikkerhets- og sikringsspørsmål som er avgjørende for olje- og gassindustrien.


Tid: 20. februar 2014
Sted: Måltidets hus, Stavanger lenke til kart

Program

Bindende påmelding innen 10. Februar 2014.

Arrangementet er gratis.

Arrangementet er fulltegnet. Dersom du ønsker å stå på venteliste, send  navn, institusjon/organisasjon og e-mailadresse til: elisabeth.s.fiska@uis.no

mrk. mailen : Petromaks

Målgruppen for workshopen er forskere og analytikere som jobber med vurdering og håndtering av risiko, fra industrien, forskningsinstitusjoner, konsulentselskaper og tilsyn,  som ser behovet for og er interessert i økt kompetanse innenfor dette feltet.

Begrepet sorte svaner har fått mye oppmerksomhet i det siste og er et høyaktuelt tema i mange fora der man diskuterer sikkerhet og risiko. Også blant forskere har det vært mye fokus på sorte svaner etter at Nassib Taleb kom med sin bestselgende bok "The Black Swan" i 2007.

I denne workshopen skal vi se nærmere på situasjoner og hendelser som er interessante og viktige når man diskuterer det uforutsette og overraskende, samt på hvordan man kan konseptualisere og deretter konfrontere disse (vurdere og håndtere).

Eksempler på spørsmål som vil tas opp:

Om "Sorte svaner"-prosjektet
Hovedmålet med prosjektet er å utvikle begreper, prinsipper, tilnærminger og metoder som gir en god forståelse og vurdering av risiko, særlig risiko for storulykker, for norsk petroleumsvirksomhet, og som vier tilstrekkelig oppmerksomhet til kunnskapsdimensjonen og uforutsette hendelser (sorte svaner).

Forskningsgruppen består av flere internasjonalt anerkjente eksperter på området, i tillegg til en kjernegruppe med forskere ved Universitetet i Stavanger. Prosjektet mottar støtte fra PETROMAKS 2 programmet i Norges forskningsråd, og forskningen foregår i nært samarbeid med bransjen, særlig samarbeidspartnerne Gassco, Norsk olje og gass, ConocoPhillips og Petroleumstilsynet.