Gå til hovedinnhold

Verdt å lytte til Brian Kohler

Erfaringer fra arbeidslivet kombinert med vitenskap og teknologi gir et godt grunnlag for å utvikle god HMS-standard, mener den kanadiske fagforeningslederen Brian Kohler. Kohler kommer til ONS for å holde foredrag under den offisielle HMS-lunsjen 28. august.


Fagforeningsveteran Lars Anders Myhre kjenner Brian Kohler godt og har store forventninger til hans innlegg under arrangementet, som er et samarbeid mellom Petroleumstilsynet og ONS. 

- Kohler har svært høy integritet og faglig tyngde. Han er en uredd og frittalende og er absolutt verdt å lytte til. Jeg vil hevde at både ledere og arbeidstakere i petroleumsindustrien vil ha stort utbytte av å møte Kohler. Han har vært kontroversiell, han har egne standpunkter og begrunner dem godt, og han er en generalist som har overblikk og ser de lange linjer framfor å vikle seg inn i detaljer, sier Myhre.

Anerkjent og etterspurt
Brian Kohler arbeidet i den kjemiske industrien i 13 år, og ble gradvis mer og mer involvert i arbeidsmiljøspørsmål. Han tok utdanning ved universiteter og ble tillitsvalgt i fagforeningen Communications, Energy and Paperworkers Union (CEP) i Kanada.

Energiarbeidere over hele verden har organisert seg i en felles forening, som Lars Anders Myhre har ledet i en årrekke. Der møtte han Brian Kohler for første gang for noen år siden, og erfarte fort hvilken kapasitet Kohler er. Kanadieren er også en anerkjent skribent og svært etterspurt foredragsholder både nasjonalt og internasjonalt.

- Hans erfaringer og synspunkter berører kjernen ved den globale utvinning av olje og gass, nemlig spørsmålene om hvordan helse, miljø og sikkerhet kan ivaretas. Dette kan Brian Kohler svært mye om, og flest mulig bør derfor finne veien til HMS-lunsjen under årets ONS, anbefaler Myhre.

Underholdning og HMS-pris
I tillegg til Brian Kohler vil direktør Magne Ognedal i Petroleumstilsynet ta for seg aktuelle problemområder knyttet til HMS-arbeidet i Norge og internasjonalt. Bransjen befinner seg i en krevende og hektisk periode som utfordrer HMS-engasjementet.

Den anerkjente artisten Britt-Synnøve Johansen står for underholdningen under lunsjen. Hun har høstet stor anerkjennelse for sine tolkninger av Edith Piafs musikk og sine roller i Les Miserables og Carmen.

HMS-lunsjen avsluttes med utdeling av Petroleumstilsynets HMS-pris. Dette er en utmerkelse som går til en person eller organisasjon som har gitt et sterkt og synlig bidrag til sikkerhetsarbeidet i norsk petroleumsindustri.

 Se tidligere omtale og påmeldingslenke til HMS-lunsjen i høyre marg.