Gå til hovedinnhold

USA overtar ansvar for internasjonalt FoU-nettsted

Ptils søsterorganisasjon i USA, Minerals Management Service (MMS) har overtatt ansvaret for å videreutvikle nettstedet til det internasjonale myndighetsforumet ICRARD.


Ptil utviklet nettstedet www.icrard.org og har vært ansvarlig for drift og vedlikehold siden lansering i oktober 2004.

MMS skal ha driftsansvar de neste to årene, og overtok formelt stafettpinnen under en markering i Washington sist uke.

Om nettstedet:www.icrard.org beskriver forsknings- og utviklingsprosjekter innen helse, miljø og sikkerhet i petroleumsvirksomheten. I tillegg tilbys en unik søkemotor som kun leter etter HMS-relevant informasjon på utvalgte nettadresser.

Nettstedet har i år hatt rundt 700 unike brukere per måned. Det er en økning på nær 40 prosent i forhold til besøkstrafikken i 2006.

Om ICRARD: International Committee on Regulatory Research and Development - ICRARD - ble etablert i 1994 som en arena for å dele informasjon og erfaringer innen HMS-forskning i petroleumsvirksomheten. Initiativet ble tatt av myndighetene i USA, Canada, Storbritannia og Norge, og gjennom årene har flere lands myndigheter blitt med i samarbeidsforumet.

ICRARD-medlemmene møtes en gang i året. I år er Ptil vertskap for arrangementet, som gjennomføres 12. - 13. september. Fagdirektør Øyvind Tuntland er Ptils representant i ICRARD.

Lenker:

Kontaktperson i Petroleumstilsynet:
Øyvind Tuntland, fagdirektør
E-post: oivind.tuntland@ptil.no