Gå til hovedinnhold

Samsvarsuttalelse for boreinnretningen Eirik Raude

15. september ga Petroleumstilsynet samsvarsuttalelse (SUT) for den flyttbare boreinnretningen Eirik Raude (bildet), som eies og opereres av Ocean Rig A/S. Innretningen er designet for operasjon på dypt vann og under ekstreme værforhold.


Eirik Raude er en halvt nedsenkbar flyttbar boreinnretning av type "Bingo 9000" bygget i perioden 1997-2002 ved Dalian New Shipyard i Kina, Friede Goldman Offshore i Pascagoula MS, USA og Halifax Irving Shipyard i Canada.

Innretningen gjennomførte sin første operasjon i Canada i november 2002 og har hittil ikke vært i operasjon på norsk sokkel.

Søknaden om SUT for boreinnretningen inkluderer operasjoner under kalde klimatiske forhold. Ocean Rig har kontrakt med Statoil og Norsk Hydro for boring av blant annet 3 letebrønner i Barentshavet med Eirik Raude.

Resultater fra en oppdatert analyse om operasjoner under kalde klimatiske forhold må behandles og nødvendige vinteriseringstiltak implementeres før innretningen kan tas i bruk under slike forhold.

Som første oppdrag på norsk sokkel vil Eirik Raude bore en produksjonsbrønn på Troll. I denne aktiviteten inngår det for øvrig teknologiutprøving for alternativt retursystem for boreslam og kakshåndtering.

Kontaktperson i Petroleumstilsynet:
Ole-Johan Faret,
Pressekontakt
Telefon: 970 54 064
E-post:
ole-johan.faret@ptil.no