Gå til hovedinnhold

Ptil gransker alvorlig hendelse på Ekofisk

Petroleumstilsynet har iverksatt gransking etter at en person ble skadet under en løfteoperasjon på Ekofisk X fredag 13. januar. Hendelsen kunne under litt endrede omstendigheter ha ført til dødsfall.


En person ansatt i et leverandørselskap fikk skader i kneet da en last på ca 700 kg. tippet over under en løfteoperasjon i forbindelse med arbeid knyttet til riggoppgradering på Ekofisk X. Den skadde fikk umiddelbart medisinsk behandling og ble deretter brakt til land med helikopter. Området der hendelsen skjedde er avsperret i påvente av videre granskning.

Dette er den tredje alvorlige hendelsen på Ekofisk i januar. 5. januar falt et lagerhus på 70-80 kg i dørken på Ekofisk X. 7. januar tippet og falt en last på 400-600 kg på Ekofisk J. To personer var da til stede i området. Ingen kom til skade under disse hendelsene.

Samlet vurderer imidlertid Ptil at de mange hendelsene på det ConocoPhillips-opererte Ekofiskfeltet den siste tiden gir grunn til å iverksette gransking. Ptils granskingslag på tre personer reiser til Ekofiskfeltet i kveld.

Kontaktperson i Petroleumstilsynet
Pressetalskvinne Inger Anda
E-post: inger.anda@ptil.no
Telefon: 970 54 064