Gå til hovedinnhold

Ocean Vanguard mistet ankerkjettinger

Boreinnretningen Ocean Vanguard mistet sent tirsdag kveld to av åtte ankerkjettinger og slet av stigerøret. 23 av mannskapet på 86 ble evakuert i løpet av natta. Hendelsen skjedde under boring for Eni Norge på Haltenbanken. Petroleumstilsynet vil granske hendelsen.


Det rapporteres om vind på 40-60 knop og 17-18 meter høye bølger i området da hendelsen inntraff. Vinden er nå avtagende.

De evakuerte ble fraktet med helikopter til Heidrun. Ingen er skadd, og riggen meldes nå å være stabil. Seks av det opprinnelige mannskapet på 86 er norske, fire er blant de 63 som fortsatt er om bord.

Ocean Vanguard borer på brønn 6406/3-1 og hadde ikke nådd reservoaret da ulykken inntraff. Det er derfor ikke umiddelbar fare for utslipp av olje eller gass. Borestrengen var kontrollert frakoblet før stigerøret ble revet av.

Petroleumstilsynet ser alvorlig på hendelsen og har begynt arbeidet med å undersøke og vurdere omstendighetene rundt ulykken. I løpet av dagen blir det etablert en formell granskingsgruppe i tilsynet.

Ocean Vanguard eies av det amerikanske riggselskapet Diamond Offshore.

Lenke: Samtykke til leteboring med Ocean Vanguard

Pressekontakt i Petroleumstilsynet:
Inger Anda,
Pressetalskvinne
Telefon: 970 54 064
E-post:
inger.anda@ptil.no