Gå til hovedinnhold

Husk Sikkerhetslunsjen under ONS: Verdt å lytte til Karlene Roberts

- Hvorfor har noen organisasjoner færre ulykker enn andre, spør den amerikanske professoren Karlene H. Roberts ved University of California, Berkeley. Roberts kommer til ONS for å holde foredrag under den offisielle Sikkerhetslunsjen 26. august. Sikkerhetsprisen The PSA Award vil også bli delt ut under lunsjen. Meld deg på!


Sikkerhetslunsjen arrangeres som en del av det offisielle programmet under ONS.

Arrangementet avholdes i Stavanger Forum torsdag 26. august fra klokken 13:00 til 15:00.

Innleggene vil være på engelsk.

Pris: Kr 950 per person.

Les mer om Ptil-aktiviteter under ONS

Lenke til ONS’ forside

Karlene Roberts
Karlene Roberts

Spørsmålet over har i en årrekke vært utgangspunktet for Roberts og hennes kollegers forskning. Forskningen bekreftet at mens alle organisasjoner før eller siden vil oppleve ulykker, er det likevel noen som er bemerkelsesverdig dyktige i å ungå dem.

Ut fra denne erkjennesen utviklet det seg en beskrivelse av den såkalte High Reliability Organization (HRO) – eller den robuste organisasjon som vi ofte sier på norsk – en forståelse av hva som kjennetegner slike organisasjoner. Dette er altså organisasjoner eller selskaper med en spesielt godt utviklet sikkerhetskultur som gir færre uønskede hendelser enn hva andre selskaper normalt har.

Det siste årets to katastrofer, West Atlas/Montara og Deepwater Horizon/Macondo, har gitt både myndigheter, selskapene og arbeidtakere mye å tenke på, og vi er alle opptatt av å lære av disse hendelsene for å unngå at de gjentar seg.

Med dette som bakteppe skal det bli meget interessant og utbytterikt å lytte til hva Karlene H. Roberts kan lære oss om robuste organisasjoner.

Flest mulig bør derfor finne veien til Sikkerhetslunsjen under årets ONS.

Underholdning og PSA Award
I tillegg til Karlene H. Roberts sitt innlegg vil direktør Magne Ognedal i Petroleumstilsynet ta for seg aktuelle problemområder knyttet til HMS-arbeidet i Norge og internasjonalt. Bransjen befinner seg i en krevende og hektisk periode som utfordrer HMS-engasjementet.

Sikkerhetslunsjen avsluttes med utdeling av Petroleumstilsynets HMS-pris, ”The PSA Award”. Dette er en utmerkelse som går til en person eller organisasjon som har gitt et sterkt og synlig bidrag til sikkerhetsarbeidet i norsk petroleumsindustri.

Prisen deles ut i forbindelse med HMS-lunsjen under ONS, i år for tredje gang. I 2006 ble prisen tildelt professor Torgeir Moan mens OLFs gasslekkasjeprosjekt mottok prisen i 2008.

I tillegg til spennende og interessante innlegg og prisutdeling vil deltakere på Sikkerhetslunsjen få kulturelt påfyll fra artisten Randi Tytingvåg.

Program:

Kontaktperson i Petroleumstilsynet:
Erna Skorge,
E-post: erna.skorge@ptil.no